ZONGULDAK / ÇAYCUMA - Çaycuma Rehberlik ve Araştırma Merkezi

2021-2022 EĞİTİM SEZONUNDA UYGULANACAK PSİKOEĞİTİM PROGRAMLARI

Covid-19 (Koronavirüs) pandemisinin etkilerini azaltmak amacıyla 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik "Salgın Hastalık Psikoeğitim Programı" uygulanacaktır.  Psikoeğitim programları aşağıdaki açıklamalar doğrultusunda yürütülecektir;

1. Psikoeğitim programı özel eğitim okulları ve sınıfları da dahil olmak üzere okul öncesinden liseye kadar tüm kademelerde uygulanacaktır.

2. Psikoeğitim programı öncelikle mesleki çalışmalar döneminde (1-3 Eylül) rehber öğretmen/psikolojik danışmanlar tarafından okullarımızdaki yönetici ve öğretmenlere yüz yüze sunularak konu ile ilgili bilgilendirilmeleri sağlanacaktır.

3. Rehber öğretmeni/psikolojik danışmanı olmayan 63 okulumuzdaki yönetici ve öğretmen eğitimleri 2 Eylül 2021 tarihinde Çaycuma RAM PDR Hizmetleri Bölümü tarafından gerçekleştirilecektir.

4. Psikoeğitim veli oturumları rehber öğretmenler/psikolojik danışmanlar tarafından öğrenci oturumlarından önce olmak şartı ile yüz yüze ya da online imkanlar kullanılarak gerçekleştirilecektir.

5. Psikoeğitim öğrenci oturumları 6-17 Eylül 2021 tarihleri arasında sınıf öğretmenleri tarafından yüz yüze gerçekleştirilecektir.

6. Yapılacak psikoeğitim çalışmalarına ait sayısal verilerin okul yönetimlerince e-rehberlik sistemine girilmesi gerekmektedir. Rehber öğretmeni/psikolojik danışmanı olmayan okulların veri girişleri Çaycuma RAM PDR Hizmetleri Bölümü tarafından gerçekleştirilecektir.

KADEMELERE GÖRE ÇALIŞMALARDA KULLANILACAK MATERYALLER

***OKUL ÖNCESİ***

Salgın Hastalık Psikoeğitim Programına (Okul Öncesi) ulaşmak için tıklayınız.

Salgın Hastalık Psikoeğitim Çalışması Aile Bilgilendirme Sunusuna ulaşmak için tıklayınız.

Salgın Hastalık Psikoeğitim Çalışması Öğretmen Bilgilendirme Sunusuna ulaşmak için tıklayınız.

***İLKOKUL***

Salgın Hastalık Psikoeğitim Programına (İlkokul) ulaşmak için tıklayınız.

***ORTAOKUL***

Salgın Hastalık Psikoeğitim Programına (Ortaokul) ulaşmak için tıklayınız.

***LİSE***

Salgın Hastalık Psikoeğitim Programına (Lise) ulaşmak için tıklayınız.

***PSİKOEĞİTİM REHBERLERİ***

Salgın Hastalık Döneminde Psikolojik Sağlamlığımızı Korumak - Aileler İçin Çocuklara Yardım Rehberine ulaşmak için tıklayınız.

Salgın Hastalık Döneminde Psikolojik Sağlamlığımızı Korumak - Öğretmenler ve Öğrencileri İçin Yardım Rehberine ulaşmak için tıklayınız.

Salgın Hastalık Döneminde Psikolojik Sağlamlığımızı Korumak - Yetişkinler İçin Yardım Rehberine ulaşmak için tıklayınız.

***ÇALIŞMALARIN E-REHBERLİK SİSTEMİNE GİRİŞ İŞLEMLERİ***

meb_iys_dosyalar/67/05/958536/dosyalar/2021_08/27150121_EYitimlerin_E-Rehberlik_Sistemine_GiriY_BasamaklarY.xlsx

Yayın: 27.08.2021 - Güncelleme: 27.08.2021 15:14 - Görüntülenme: 1741
Kaynak: ORGM.MEB.GOV.TR