2021 BURSLULUK SINAVI BİLGİLENDİRME BÜLTENİ

Bilindiği üzere ortaokul 5, 6, 7, 8. Sınıf ile ortaöğretim (lise) hazırlık, 9, 10 ve 11. Sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen İOKBS'nin (bursluluk sınavının) 25.04.2021 tarihinde yapılması planlanmış ancak pandemi tedbirleri nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmişti. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan yeni bir kılavuz ile Bursluluk Sınavı ile ilgili detaylara yer verildi. Bu kılavuza göre, 2021 Bursluluk Sınavı 5 Eylül 2021 Pazar günü saat 10.00'da il ve ilçelerdeki sınav merkezlerinde gerçekleştirilecektir. Sınav sonuçları ise 28 Eylül 2021 tarihinde www.meb.gov.tr adresinden  açıklanacaktır.

BURSLULUK SINAVININ KAPSAMI (Konu ve Kazanımlar)

5, 6 ve 7'nci sınıflar için tıklayınız.

8. sınıf için tıklayınız.

Hazırlık sınıfı için tıklayınız.

9, 10 ve 11'inci sınıflar için tıklayınız.

SINAVIN UYGULANMASI

• Tüm sınıf düzeylerinde, sınavda 4'er seçenekli 100 soru sorulacak, sınav süresi ise 120 dakika olarak uygulanacaktır. Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için öğrenciler en geç saat 09.30'da sınava girecekleri binada hazır bulunacaktır.
  • Bursluluk sınavı sonuçları, her 3 yanlışın 1 doğruyu götüreceği şekilde hesaplanarak sınav ham puanı bulunacaktır.
  • Öğrenciler sınava gelirken yanlarında geçerli kimlik belgesi (nüfus cüzdanı/TC. kimlik kartı) ile koyu siyah ve yumuşak uçlu kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan silgi bulunduracaktır.
  • Sınav başladıktan sonra ilk 15 dakika içinde gelen öğrenciler sınava alınacak ve bu öğrencilere ek süre verilmeyecektir. Sınav güvenliğinin sağlanması için sınavın ilk 30 dakikası tamamlanmadan sınav salonu terk edilmeyecektir. Sınav bitimine 15 dakika kala hiçbir öğrenci sınav salonundan çıkmayacaktır.
  • Öğrencilerin sınava giriş yeri, salonu, sıra numarası, alacağı sınav tedbir hizmeti gibi bilgiler sınav tarihinden en az 7 gün önce www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır.
  • Fotoğraflı sınav giriş belgesi elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrencinin sınava gireceği salon ve sırada hazır bulundurulacaktır.
  • Zorunlu sebeplerden dolayı (nakil, ikamet değişikliği, tayin vb) yer değişikliği nedeniyle başka illerde bulunan öğrencilerin velileri, öğrencinin durumunu anlatan dilekçe ve belgeler ile sınava girmek istedikleri il/ilçe millî eğitim müdürlüklerine sınav tarihinden en az 10 gün önce başvuru yapacaklardır.

2021 Bursluluk Sınavı ile ilgili ayrıntılı bilgilere aşağıdaki kılavuzdan ulaşabilirsiniz..

meb_iys_dosyalar/67/05/958536/dosyalar/2021_07/27170950_16123141_2021_YOKBS_BaYvuru_ve_Uygulama_KYlavuzu_Guncel.pdf

27-07-2021

Yayın: 27.07.2021 - Güncelleme: 27.07.2021 17:10 - Görüntülenme: 1579