BÖLGE PSİKOLOJİK DANIŞMAN VE REHBER ÖĞRETMENLER TOPLANTISI DEVREK'TE YAPILDI

2021-2022 Eğitim ve öğretim yılı sene başı bölge psikolojik danışman ve rehber öğretmenler toplantısı 06.10.2021 tarihinde Devrek'te gerçekleştirildi. Devrek Sebahat-Cemil Ulupınar Fen Lisesi'nde yapılan toplantıya Devrek İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Ercan KAHYA, Devrek İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sayın Özkan POYRAZ, Çaycuma İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sayın İsmail ÇELEBİ, Çaycuma RAM Müdürü Fethi ERZURUMLUOĞLU ve Çaycuma Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Tuncay ÜNLÜTÜRK katılmıştır. Yapılan toplantıda Çaycuma, Gökçebey ve Devrek'te görev yapan 64 psikolojik danışman ve rehber öğretmen hazır bulunmuştur.

Devrek İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Ercan KAHYA, öğrencilerimize sunulan rehberlik hizmetlerini çok önemsediklerini belirterek PDR servislerinin okullardaki en önemli birimlerden biri olduğunu vurgulamıştır. Ayrıca bu toplantının kendi ilçelerinde yapılmasından dolayı duydukları onuru ifade etmiş, psikolojik danışman ve rehber öğretmenlere çalışmalarında başarılar dilemiştir.

Çaycuma RAM Müdürü Fethi ERZURUMLUOĞLU, pandemiden dolayı PDR toplantılarını yüz yüze yapamadıklarını, ancak bu toplantının yüz yüze yapılarak rehber öğretmenlerimizin bir araya gelip görüş alışverişinde bulunma imkanı bulacaklarını belirtmiştir. Ayrıca ev sahipliğinden ötürü Devrek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve SCU Fen Lisesi müdürlüğüne teşekkürlerini ileterek, verimli bir eğitim sezonu geçirilmesi temennisinde bulunmuştur.

Çaycuma Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Tuncay ÜNLÜTÜRK, psikolojik danışman ve rehber öğretmenlere 'Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi ve KADES Uygulaması' ile ilgili sunum gerçekleştirmiştir.

Çaycuma RAM PDR Hizmetleri Bölüm Başkanı Ercan ÇELEBİ, bölge PDR faaliyetleri ile ilgili sunum yapmıştır. Yapılan sunumda, 2021-2022 rehberlik hedefleri, okul PDR programları, okul risk haritaları, RİBA çalışmaları, Bakanlık tarafından yapılması planlanan çalışmalar, psikososyal vakalarda izlenecek yol haritası ve Çaycuma RAM tarafından yürütülen 'Matematik Başarısını Etkileyen Faktörler' araştırması hakkında bilgilere yer verilmiştir.

06-10-202106-10-202106-10-202106-10-202106-10-202106-10-202106-10-202106-10-202106-10-2021

Yayın: 06.10.2021 - Güncelleme: 06.10.2021 20:06 - Görüntülenme: 442