T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ZONGULDAK / ÇAYCUMA - Çaycuma Rehberlik ve Araştırma Merkezi

SINIF/OKUL RİSK HARİTASI HAZIRLAMA İŞLEMLERİ

PDR Hizmetleri Yönetmeliği'nde, eğitim kurumlarındaki risk altındaki öğrencilerin belirlenmesi amacıyla 'Sınıf Risk Haritası'nın uygulanması ve bu verilerin birleştirilmesi ile oluşturulan okul risk haritalarının Kasım ayı içerisinde bağlı olunan Rehberlik ve Araştırma Merkezine gönderilmesi gerektiği belirtilmiştir. Bu doğrultuda, kurumumuzun sorumluluk bölgesinde bulunan Çaycuma, Devrek ve Gökçebey ilçelerindeki okulların aşağıda yer alan sınıf ve okul risk haritalarını yönergelerdeki hususlara göre EXCEL formatında hazırlayarak 30.11. 2022 mesai bitimine kadar  caycumaram@gmail.com adresine e-mail ile online olarak ulaştırmaları gerekmektedir.


 

*** SINIF - OKUL RİSK HARİTALARINI UYGULARKEN İZLENECEK ADIMLAR ***


  1. Sınıf risk haritası formu sınıf/şube rehber öğretmenleri tarafından doldurulur. Excel formu doldurulurken belirtilen özellik öğrencide bulunuyorsa ilgili kısma rakamla 1 yazılmalıdır, çarpı (/, X, XX) gibi işaretler kullanılmamalıdır. Form doldurulduktan sonra bir örneği okul rehberlik servisine iletilir. Psikolojik danışmanı/rehber öğretmeni olmayan okullarda okul müdür yardımcısına iletilmelidir. (Sınıf risk haritaları RAM'a gönderilmeyecektir.)
  2. Okul psikolojik danışmanı/rehber öğretmeni, sınıf rehber öğretmenlerinden aldığı formları birleştirerek 'okul risk haritası' formuna işler.  Excel formu doldurulurken bir sınıfta belirtilen özellik kaç öğrencide bulunuyorsa ilgili kısma rakamla yazılmalıdır, çarpı (/, X, XX) gibi işaretler kullanılmamalıdır. Psikolojik danışmanı/rehber öğretmeni olmayan okullarda bu işlem okul müdür yardımcısı tarafından yapılmalıdır.
  3. Okul risk haritası oluşturulduktan sonra bu form caycumaram@gmail.com adresine gönderilerek işlem tamamlanır.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 02.11.2021 - Güncelleme: 11.11.2022 14:35 - Görüntülenme: 488
  Beğen | 17  kişi beğendi